Запис Детальніше

ПРОДУКТИВНІСТЬ, ПЕРЕТРАВНІСТЬ КОРМУ ТА ЯКІСТЬ М’ЯСА СВИНЕЙ ПРИ ЗГОДОВУВАННІ МІНАЗИ

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title ПРОДУКТИВНІСТЬ, ПЕРЕТРАВНІСТЬ КОРМУ ТА ЯКІСТЬ М’ЯСА СВИНЕЙ ПРИ ЗГОДОВУВАННІ МІНАЗИ
 
Creator ЛЬОТКА, Г.І.
 
Subject 06.02.02-годівля тварин і технологія кормів
636 Загальні питання тваринництва. Розведення тварин і птахів. Скотарство. Домашні тварини та їх розведення
 
Description В дисертаційній роботі викладено матеріали досліджень з вивчення впливу нової кормової добавки мінази на продуктивність, перетравність поживних речовин корму, якість м’яса, стан травної та ендокринної систем, обміну речовин у молодняку свиней в період вирощування та відгодівлі.
Встановлено, що згодовування мінази в дозах 2-8 г на 100 кг живої маси підвищує середньодобові прирости молодняку свиней при вирощуванні та відгодівлі, збільшує забійну масу і масу туші, істотно не впливає на фізико-хімічні показники і якість м’яса, знижує відкладання жиру в тушах, поліпшує перетравність вуглеводів, жиру, протеїну, золи та засвоєння азоту кормів, забезпечує сталість гематологічних показників і обміну речовин, а в органах травної та ендокринної систем зумовлює незначні зміни окремих структур в фізіологічно допустимих межах. Науково обгрунтовано оптимальну дозу згодовуваня нової кормової добавки – мінази, яка становить 4 г на 100 кг живої маси тварин.
 
Date 2010-04-22
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/5330/1/Lyotka_G._I..pdf
ЛЬОТКА, Г.І. (2010) ПРОДУКТИВНІСТЬ, ПЕРЕТРАВНІСТЬ КОРМУ ТА ЯКІСТЬ М’ЯСА СВИНЕЙ ПРИ ЗГОДОВУВАННІ МІНАЗИ. PhD thesis, Вінницький національний аграрний університет Міністерства аграрної політики України.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/5330/