ПРОДУКТИВНІСТЬ, ПЕРЕТРАВНІСТЬ КОРМУ ТА ЯКІСТЬ М’ЯСА СВИНЕЙ ПРИ ЗГОДОВУВАННІ МІНАЗИ
NUBIP Library
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
ПРОДУКТИВНІСТЬ, ПЕРЕТРАВНІСТЬ КОРМУ ТА ЯКІСТЬ М’ЯСА СВИНЕЙ ПРИ ЗГОДОВУВАННІ МІНАЗИ
|
|
Creator |
ЛЬОТКА, Г.І.
|
|
Subject |
06.02.02-годівля тварин і технологія кормів
636 Загальні питання тваринництва. Розведення тварин і птахів. Скотарство. Домашні тварини та їх розведення |
|
Description |
В дисертаційній роботі викладено матеріали досліджень з вивчення впливу нової кормової добавки мінази на продуктивність, перетравність поживних речовин корму, якість м’яса, стан травної та ендокринної систем, обміну речовин у молодняку свиней в період вирощування та відгодівлі. Встановлено, що згодовування мінази в дозах 2-8 г на 100 кг живої маси підвищує середньодобові прирости молодняку свиней при вирощуванні та відгодівлі, збільшує забійну масу і масу туші, істотно не впливає на фізико-хімічні показники і якість м’яса, знижує відкладання жиру в тушах, поліпшує перетравність вуглеводів, жиру, протеїну, золи та засвоєння азоту кормів, забезпечує сталість гематологічних показників і обміну речовин, а в органах травної та ендокринної систем зумовлює незначні зміни окремих структур в фізіологічно допустимих межах. Науково обгрунтовано оптимальну дозу згодовуваня нової кормової добавки – мінази, яка становить 4 г на 100 кг живої маси тварин. |
|
Date |
2010-04-22
|
|
Type |
Дисертація
NonPeerReviewed |
|
Format |
application/pdf
|
|
Identifier |
http://elibrary.nubip.edu.ua/5330/1/Lyotka_G._I..pdf
ЛЬОТКА, Г.І. (2010) ПРОДУКТИВНІСТЬ, ПЕРЕТРАВНІСТЬ КОРМУ ТА ЯКІСТЬ М’ЯСА СВИНЕЙ ПРИ ЗГОДОВУВАННІ МІНАЗИ. PhD thesis, Вінницький національний аграрний університет Міністерства аграрної політики України. |
|
Relation |
http://elibrary.nubip.edu.ua/5330/
|
|