Запис Детальніше

ГОСПОДАРСЬКО-БІОЛОГІЧНА ОЦІНКА НОВИХ ШТАМІВ ГРИБА PLEUROTUS OSTREATUS (JACQ.: FR.) KUMMER

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title ГОСПОДАРСЬКО-БІОЛОГІЧНА ОЦІНКА НОВИХ ШТАМІВ
ГРИБА PLEUROTUS OSTREATUS (JACQ.: FR.) KUMMER
 
Creator ДОРОШКЕВИЧ , Н.В.
 
Subject 635.8 Гриби
06.01.06-овочівництво
 
Description У роботі на підставі класичних методів дослідження проведено господарсько-біологічну оцінку нових штамів гриба P. ostreatus. За комплексом господарсько-цінних ознак виділено 2 кращих штами гливи звичайної. Виявлено, що кількість білкових фракцій на електрофореграмах суслового живильного середовища та інтенсивність смуги поглинання ІЧ-спектра Е, 1040 см-1 ліофілятів картопляно-сахарозного середовища є додатковою оцінкою нових штамів. Встановлено залежність між здатністю гриба накопичувати біомасу на рідкому живильному середовищі та його урожайністю за лабораторного і інтенсивного культивувань на твердому вуглецевому субстраті, які можна використовувати для господарсько-біологічної оцінки нових штамів гриба P. ostreatus, що дозволить суттєво скоротити термін від пошуку до впровадження їх у промислове грибівництво. Запропоновано визначати урожайність нових штамів за обчисленими лінійними характеристиками плодового тіла (коефіцієнтом габітусу). Вивчено господарсько-біологічну оцінку нових високопродуктивних штамів гливи звичайної під впливом деяких фізичних факторів. З метою одержання приросту урожаю плодових тіл гриба P. ostreatus застосовано фізичний спосіб стимуляції вегетативного міцелію електромагнітним полем оптичного діапазону. Основні результати роботи впроваджено у виробництво.
 
Date 2010-05-14
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/5399/1/Doroshkevich.pdf
ДОРОШКЕВИЧ , Н.В. (2010) ГОСПОДАРСЬКО-БІОЛОГІЧНА ОЦІНКА НОВИХ ШТАМІВ ГРИБА PLEUROTUS OSTREATUS (JACQ.: FR.) KUMMER. PhD thesis, Донецький національний університет Міністерства освіти і науки України.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/5399/