Запис Детальніше

Антиоксидантні властивості амінокислот при емульсійному окисненні соняшникової олії

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Антиоксидантні властивості амінокислот при емульсійному окисненні соняшникової олії
 
Creator Філіпенко, Т.А.
 
Subject Випуск 2010
 
Description Вивчено вплив добавок а-амінокислот на процес окиснення соняшникової олії в емульсії масло-вода. Встановлено, що антиоксидантною дією володіють як амінокислоти, так і їх солі-гідрохлориди. Антиоксидантна активність амінокислот залежить від кількості атомів азоту в молекулі. Аміногрупа є реакційним центром, за яким здійснюється гальмування процесу окиснення олії в емульсії. Амінокислоти та їх солі прискорюють у водно-жировій системі розклад пероксидних сполук ліпідів з утворенням молекулярних продуктів, діючи на межі поділу фаз масло-вода.
 
Publisher НУБіП України
 
Date 2010-05-10
 
Type Стаття
PeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/6731/1/10ftasoe.pdf
Філіпенко, Т.А. (2010) Антиоксидантні властивості амінокислот при емульсійному окисненні соняшникової олії. Наукові доповіді НУБіП України .
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/6731/