Антиоксидантні властивості амінокислот при емульсійному окисненні соняшникової олії
NUBIP Library
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Антиоксидантні властивості амінокислот при емульсійному окисненні соняшникової олії
|
|
Creator |
Філіпенко, Т.А.
|
|
Subject |
Випуск 2010
|
|
Description |
Вивчено вплив добавок а-амінокислот на процес окиснення соняшникової олії в емульсії масло-вода. Встановлено, що антиоксидантною дією володіють як амінокислоти, так і їх солі-гідрохлориди. Антиоксидантна активність амінокислот залежить від кількості атомів азоту в молекулі. Аміногрупа є реакційним центром, за яким здійснюється гальмування процесу окиснення олії в емульсії. Амінокислоти та їх солі прискорюють у водно-жировій системі розклад пероксидних сполук ліпідів з утворенням молекулярних продуктів, діючи на межі поділу фаз масло-вода.
|
|
Publisher |
НУБіП України
|
|
Date |
2010-05-10
|
|
Type |
Стаття
PeerReviewed |
|
Format |
application/pdf
|
|
Identifier |
http://elibrary.nubip.edu.ua/6731/1/10ftasoe.pdf
Філіпенко, Т.А. (2010) Антиоксидантні властивості амінокислот при емульсійному окисненні соняшникової олії. Наукові доповіді НУБіП України . |
|
Relation |
http://elibrary.nubip.edu.ua/6731/
|
|