Запис Детальніше

Європейський досвід вільного розповсюдження об'єктів авторського права у зв'язку з навчанням і науковими дослідженнями

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Європейський досвід вільного розповсюдження об'єктів авторського права у зв'язку з навчанням і науковими дослідженнями
 
Creator Литвинчук, І. Л.
Lytvynchuk, I.
 
Subject авторське право
наукові дослідження
освіта
копірайт
інтелектуальна власність
 
Description В статті охарактеризовано Європейський досвід вільного розповсюдження об'єктів авторського права у зв'язку з навчанням і науковими дослідженнями. Було визначено, що використання підходів до авторського права, котрі застосовуються європейськими країнами, сприятимуть розширенню прав і свобод науково-освітнього співтовариства України, а також розвитку співробітництва між навчальними закладами.
Останнім часом дедалі більшого поширення в суспільстві набувають економіко-правові відносини, які виникають у зв'язку із створенням та використанням творів науки, літератури і мистецтва (авторське право, копірайт). На відміну від сфери промислової власності, де творці одержують охоронні документи у формі патентів чи свідоцтв відповідно до суворих процедур (спеціальний порядок визначення пріоритету, перевірка новизни), виникнення та здійснення авторських прав не потребує виконання жодних формальностей. Твори є об'єктами авторського права незалежно від їх завершеності, призначення, цінності тощо, а також незалежно від способу чи форми вираження. Копірайт виникає негайно після закінчення роботи над авторським твором, незалежно від того, де і коли ця робота була опублікована і чи була опублікована взагалі, а також чи були зареєстровані права автора на неї.
 
Date 2017-04-03T06:08:54Z
2017-04-03T06:08:54Z
2013
 
Type Conference materials
 
Identifier Литвинчук І. Л. Європейський досвід вільного розповсюдження об’єктів авторського права у зв’язку з навчанням і науковими дослідженнями / І. Л. Литвинчук // Сучасні тенденції в економіці та управлінні: новий погляд : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф., 26–27 квіт. 2013 р. – Донецьк : СІЕУ, 2013. – С. 39–40.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/7460
 
Language uk
 
Publisher Східноукраїнський інститут економіки та управління